Come On Guys~Click it!

menu campus life cerpen novel penulisan doodles

music for my life and my soul~

Cinta Si Gadis Cosplayer [TRAILER]


Cinta Si Gadis
COSPLAYER.Sam? Sammy? Orang yang sama ke?

Sammy, seorang gadis simple, sweet, lemah lembut--er, potong yang bahagian lemah lembut tu. Salah-salah. Musuh ketat, Mr. Zaki, the most annoying guy in the world! Dia tertekad untuk meneruskan kehidupannya dalam suasana baru di tempat yang baru. Seorang gadis misteri yang menyimpan banyak rahsia yang tersembunyi dalam lubuk hatinya.

Sam Dragon, seorang cosplayer terkenal namun tiada siapa pun yang tahu mengenai  kehidupan sehariannya seperti nama sebenarnya dan juga jantina sebenarnya. Well, dia merupakan cosplayer dan crossplayer yang awesome. Mestilah susah nak teka jantina sebenarnya.. kan? (ke aku jer yang lembab sikit?) Mempunyai tanda lahir yang sangatlah unik, berbentuk bintang di lengan kanannya. Merupakan seorang remaja yang sangat cool, mempunyai bakat semulajadi dan sudah semestinya dia mempunyai  ramai peminat.

Zaki, well, musuh ketat kepada Sammy. Merupakan musuh(?) atau rakan(?)  Sammy dari sejak mereka kecil lagi. Seorang yang genius, pandai, handsome—pfft..handsome lah sangat kan? Cute(?) mungkin? Seorang lelaki yang sukar di jangka. Mendapat gelaran Mr. Prince Charming daripada pelajar perempuan yang lain, tapi bukan bagi Sammy dan Queena yang sejak azali mengelarnya ‘arrogant prat’.


Mereka orang yang sama ke?

“Sampai bila kau nak menyorok di sebalik bayang dia? Main hide and seek? Sammy yang aku kenal bukan macam ni. Kau kena kuat dear.” –Queena


“Mr. Zaki, I, Miss Sammy will not FALL for you! EVER! FULLSTOP! You are not Zack Fair and I am not Sam Dragon.” –Sammy

“Sammy, aku tahu kita bukannya kawan mahupun Koibito, lover or anything. But I want you to know that you are my hatsukoi, my first love.” –Zaki

“I am nobody. Ignore me.” –Sam Dragon


Satu kesilapan telah dilakukan. Zaki tekad mencari rahsia dan diri sebenar Sammy. Tapi siapa pula Sam? Apa hubungan mereka berdua? Queena kekal menyimpan rahsia. Sammy tetap membisu dan menyembunyikan sifatnya yang sebenarnya. Satu demi satu kebenaran terbongkar. Mampukah mereka bertahan?

[in progress.. >w<)/ wish me luck!]HITS THE LIKE, COMMENT THIS POST AND CLICK MY NUFFNANG! I WANNA COSPLAYING!

1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...